NEW STEP BY STEP MAP FOR KEPçE KULAK AMELIYATı OTOPLASTI DEVLET HASTANESI

New Step by Step Map For kepçe kulak ameliyatı otoplasti devlet hastanesi

New Step by Step Map For kepçe kulak ameliyatı otoplasti devlet hastanesi

Blog Article

Rinoplasti ameliyatı, genel anestezi veya sedasyon ile yapılabilmektedir. Hastanın durumuna ve yapılacak işleme göre,  ameliyat ortalama two-3 saat sürmektedir. Ameliyatta ilk hedef dış görünüş olsa da nefes almanın korunması veya nefes alma problemleri olan kişilerde bu sıkıntıların giderilmesi de sonucun başarılı olmasında önemli kriterler arasında yer almaktadır.

Burun estetiği sonrası hastaları neler beklemektedir sorusu, estetik olmayı düşünen herkesin en az bir kez kulaklarında yankılanmıştır. Bu sorunu cevabı aslında sizde gizli. Burun operasyonu sonrası kendinize ne kadar iyi baktığınız bu sürecin nasıl geçeceğini belirler. 

Son değerlendirme aşamasında burun boşluğunun incelenmesi gerekir. Bu inceleme hangi cerrahi tekniklerin uygulanacağını belirler:

Yetersiz Destek Yapısı: Operasyon sırasında burun destek dokularına yeterli dikkat edilmemesi veya destek sağlayan kıkırdak ve kemik yapıların zayıf olması, burun düşmesine yol açabilir.

Ameliyat esnasında her iki yöntemde de kıkırdak oynatıldığı için şişliğin bir süre var olması oldukça standard bir durumdur. Hastanın burun ucu şişliği sebebiyle şikayetlerine gerek yoktur.

• İlk banyonuzu yaptıktan sonra makyaj yapabilirsiniz. Ancak bantlara makyaj malzemesi değdirmemeniz önerilir. Ameliyattan two gün sonra kaşlarınızın yanlarını, 2 hafta sonra ise kaşlarınızın ortasını aldırabilirsiniz.

Bu önlemler ve doğru bakım ile kapalı burun estetiği ameliyatının başarılı bir iyileşme süreci sağlanabilir.

Dudağın hareketi: Burun ve dudak arasındaki ilişki burun estetiği sonrası dudağın hareketinde bazı değişikliklere yol açabilir.

Lakin tercih edilmesinin bir başka sebebi daha vardır, sağlık sorunları. Burun estetiği olmak isteyen hastaya gerekli tetkikler uygulandıktan sonra ameliyata alınmasıyla operasyon başlar.

Beslenme sırasında sodyumdan uzak durmak şişliğin daha hızlı inmesine yardımcı olacaktır. Ameliyattan sonra buruna buz veya buz daha fazla bilgi torbası gibi nesneler konulmamalıdır.

Burun ameliyatlarının sebebi olarak iki durum sayabiliriz. Birincisi tamamen estetik kaygılardan dolayı duyulan rahatsızlık ve ikinci olarak doğuştan anomaliler, nefes alma problemleri veya darbe ve kazalar sonucu ortaya çıkan hasarların düzeltilmesidir.

Burun Ateli: Ameliyat sonrasında burun ateli veya alçısı genellikle bir hafta boyunca tutulur. Bu atel, burunun yeni şeklini koruma ve iyileşme sürecine yardımcı olur.

Ameliyattan sonra septumu stabil tutmak için burun deliklerinin içine atel ya da burun paketleri konulabilir. Burun şeklinin sabitlenmesini istediğimiz hastalarımızda burun üzerine de plastik ya da steel ateller yerleştirilebilir.

Rinoplasti ameliyatından sonra işe ne zaman dönülebileceği veya usual aktivitelere ne zaman devam edilebileceği konusunda doktorun tavsiyelerine uyulmalıdır.

Report this page